Beställt!

Nu har jag äntligen beställt paletten från Coastalscents, gjorde det igår! Nu hoppas jag bara att det inte tar allt för lång tid men jag räknar med att det kommer ta tid. Jag beställde den skimmriga paletten och några borstar! Jag tänkte visa bilder sen när jag fått dom och göra någon slags recension av dom!



Idag tänkte jag försöka mig på att göra antingen en video eller steg för steg med pappas kamera som är lite bättre. Kom med tips om det är någon speciell sminkning ni vill att jag ska göra, jag ska göra en sotad men jag tror nog att jag vill vänta och göra den när jag fått paletten.  Så... kom med förslag på någon sminkning, har själv lite olika men det vore kul och höra om det var någon speciell önskan på någon annan!

föresten så fungerar min dator, men jag hade inte tid att uppdatera något igår då jag hjälpte en kompis med design till hennes blogg, och så påbörjade jag en design till min blogg också som förhoppningsvis kommer upp idag!


Forever and always

Nu ska jag åka till min pappa och jag vet inte om jag kommer få min dator att funka, men får jag det så lovar jag att försöka fixa ihop något roligt inlägg! Annars uppdaterar jag så fort jag får tillgång till någon annan dator!

Dagens sminkning

   

Idag fick det bli en guldig/brun sminkning. Har tagit massa olika nyanser av brunt och guldigt och blandat dom i varandra.

Kom gärna med förlag på vad jag ska blogga om! Så fort min dator fungerar så ska jag försöka fixa en video på hur jag gör sotade ögon.


Black nailpolish



Köpte det här nagellacket idag på Åhlens för 45 kronor! Tänkte visa en bild sen på det när jag har provat det

Dagens sminkning

 

Bilderna blev inte bra alls men man ser på ett ungefär iallafall. Rätt tråkigt sminkning egentligen men jag hade ingen riktig inspiration imorse. Ska försöka mig på något roligare imorgon! Och när jag har beställt ögonskuggs paletten så kommer jag ha massa roliga färger att mixa med!


Behind Enemy Lines

Jag ska ner på stan nu men när jag kommer hem så lägger jag ut dagens sminkning och lite andra roligt inlägg!

Lauren Conrad sminkning - Kandee



Hon har gjort jättemånga bra sminkvideos med alla möjliga olika sminkningar. Här är en där hon gör en sminkning som är inspirerad av Lauren Conrad!


Dagens sminkning

 

Idag har jag i princip inget smink alls men jag la en ljusbeige aktig ögonskugga med lite rosa i sig upp till ögonbrynet  och sedan en mörkbrun ögonskugga längs med den övre fransraden och sedan ett lager mascara och lite rouge på kinderna.  


Inspiration från GLAMOUR

Jag har samlat ihop en hel bunt med olika sminkningar som jag sedan ska sätta in i en slags inspirationsbok. Här är några bilder som jag har tagit från massa gamla och nya glamourtidningar.

 
Lek med färger, det kan vara lite mer komplicerat för att få det riktigt snyggt men när man väl får till det är det sjukt snyggt! Kanske inget man använder till vardags men om man inte sminkar lika intensivt som på bilderna funkar de till vardag också! Annars är det ju jätterolig att passa på att prova sig fram när man ska göra något speciellt!

   

Här gäller det att lägga en perfekt bas, lägg ner mycket tid på den och ha inte en för stark rouge bara lite lätt rosiga kinder. Det räcker med en ljus ögonskugga över hela locket, mascara och kajal som man suddar lite. Och ett ljust läppstift/läppglans
     

De här sminkningar kan man använda både till fest och till vardag, det är lätt att själv välja hur intensivt man vill att det ska se ut. Använd dig av en guldig ögonskugga och en matt brun. Om man vill att det inte ska vara lika intensivt som på bilderna kan man låta bli att lägga ögonskuggan ända upp till ögonbrynen och istället lägga en ljus ögonskugga som kan fungera som highlighter. Man behöver ju inte heller ha lika mycket mascara eller eyeliner/kajal.


Gårdagens sminkning

 

Min kamera suger så jag kan inte ha större bilder än så här men förhoppningsvis så får jag en när jag fyller år annars får jag ta och köpa en ny.

Så här var jag alltså sminkad igår, inget speciellt men jag använde en ljus pärlemor färgad ögonskugga, en lila (åt det bruna hållet) och en brun ögonskugga. Väldigt enkelt!


On the catwalk

   

Sotade ögon på catwalken för hösten/vintern (Matthew Williamson och Versace)

Sotade ögon är riktigt snyggt och det som är bra är att man kan anpassa färgerna till vad man själv passar i, du kan använda i stort sett alla färger till en sotad look och det finns hur många olika sätt som helst att göra det på. Man kan helt enkelt anpassa det till ens egen stil, färger, kunskaper mm.

Jag tänkte fixa en video där jag visar hur jag gör sotade ögon men den ligger på min dator som inte fungerar så antingen får jag göra en ny eller så får jag vänta tills den är fixad.


tjugoåttondeoktober

Min dator fungerar inte just nu så jag kan inte lägga ut bilder på sminkningar eller en video som jag tänkte göra sen, men förhoppningsvis blir den fixad snart! Tills dess får jag låna andras datorer här hemma så jag får passa på nu när de andra jobbar. 

Coastal Scents 88 palette original vs. ultra shimmer

Här är en video där den matta och skimmriga paletten jämförs


Coastal scents 88 palette


Coastal Scents 88 palette

En av dessa ska jag beställa, först hade jag bestämt mig för den till vänster som är matt men nu när jag har kollat på videos där den matta och skimmriga jämförs börjar det luta åt att jag ska köpa den skimmriga. Det är ju alltid fint med skimmer i ögonskuggan men jag vill ju inte heller att det ska bli för mycket, det är därför jag är lite osäker men jag tror faktiskt att det blir den jag köper tillslut ändå så får jag väll bara hoppas på att det blir bra!

Jag ska försöka beställa den någon gång i veckan och sen hoppas jag att det inte tar alltför lång tid att frakta hit den så att jag får den snart!

Här finns hemsidan där man kan köpa dom: www.coastalscents.com
Den matta paletten kostar ca. 135 kr och den skimmriga ca. 211 kr så det är ju absolut inte dyrt!


Photoshoot med Emelie och Emma


Fotograf:
Emelie Makeup: Jag Modell: Emma


Hej!

Det här är min nya sminkblogg där jag kommer skriva om smink, vilket kanske är rätt självklart. Jag kommer lägga upp bilder på olika sminkningar, kanske några tutorials och lite olika tips från min sida, beroende på vad ni tycker är intressant. Kom med önskemål!

Jag heter iallafall Linda, jag är snart 17 år och bor i en liten stad. Min dröm just nu är att bli makeupartist så det är på den vägen det går just nu, att få utbilda mig till just makeupartist vore en dröm som jag kommer göra allt för att uppfylla!


RSS 2.0